Μάθε πως να φτιάξεις τα δικά σου αρωματικά χώρου!


Τι καλύτερο από το να μπαίνεις στο σπίτι και να μοσχομυρίζει όλος ο χώρος; Σίγουρα υπάρχουν φορές που αισθάνεσαι την ατμόσφαιρα του σπίτιου σου βαριά, όσο και να καθαρίζεις το σπίτι η δυσοσμία από την κουζίνα ή από άλλη πηγή μπορεί να είναι ανυπόφορη.

Εμείς σου έχουμε την λύση να προσθέσεις μια μυρωδάτη και φρέσκια νότα στο σπίτι σου χωρίς χημικές ουσίες. Εύκολα, οικονομικά και χωρίς κόπο μπορείς να κάνεις τον χώρο σου να ευωδιάζει όμορφες μυρωδιές, οι οποίες προέρχονται απο φυσικά υλικά, όπως είναι για παράδειγμα, το πορτοκάλι, η κανέλλα, η βανίλια.

Για το πρώτο φυσικό αρωματικό χώρου θα χρειαστείς 3 μόνο υλικά.

  • Βαμβάκι
  • Τούλινα πουγκάκια
  • Αιθέριο έλαιο

Βήμα 1ο: Σε ένα κομμάτι βαμβάκι ρίξε λίγες σταγόνες από το αιθέριο έλαιο( για παράδειγμα αιθέριο έλαιο βανίλια).

Βήμα 2ο: Βάλε το βαμβάκι μέσα στο τούλινο πουγκάκι.

Βήμα 3ο: Τοποθέτησε τα πουγκάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Σε ντουλάπες, συρτάρια, παπουτσοθήκες και όπου αλλού εσύ νομίζεις ότι χρειάζεται. Μην παραλείψεις το μπάνιο γιατί συνήθως συσσωρεύει βαριές και δυσάρεστες μυρωδιές.

  • Το αρωματικό θα κρατήσει την ευχάριστη μυρωδιά για περίπου 5-6 εβδομάδες. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να ανανεώσεις με λίγες ακόμα σταγόνες από το αιθέριο έλαιο βανίλιας.

Το επόμενο φυσικό αρωματικό είναι ένα ποτ-πουρί από φρέσκα υλικά.

Σε αυτή την περίπτωση, τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι ανάλογα στην προτίμηση  του καθενός, εδώ δεν υπάρχει σωστός ή λάθος συνδυασμός.

Στο δικό σου ποτ-πουρί μπορείς να συνδυάσεις φρούτα και μπαχαρικά μαζί, όπως για παράδειγμα, πορτοκάλια, μήλα, λεμόνια, μπανάνες, κανέλλα και πολλά άλλα. Τις ποσότητες θα τις καθορίσεις εσύ ανάλογα με τι σου αρέσει περισσότερο και πόσο έντονη θέλεις την μυρώδια.

Βήμα 1ο: Προθερμαίνεις τον φούρνο στον αέρα στην μέγιστη θερμοκρασία.

Βήμα 2ο: Πλένεις τα φρούτα καλά και τα στεγνώνεις για να μην έχουν καθόλου υγρασία.

Βήμα 3ο: Κόβεις τα φρούτα όσο πιο λεπτές φέτες γίνεται για να μπορέσουν να ξεραθούν γρήγορα.

Βήμα 4ο: Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί, τοποθετείς τα φρούτα σε μία σειρά και τα βάζεις στον φούρνο αφου πρώτα κατεβάσεις την θερμοκρασία στους 100ΟC.

Βήμα 5ο: Τα ελέγχεις για να μην καούν και τα γυρίζεις πλευρά ανά μιση ώρα περίπου. Σε καμία περίπτωση δεν δυναμώνεις την θερμοκρασία.

Βήμα 6ο: Μόλις ξεραθούν τα αποσύρεις απο τον φούρνο, τα ανακατεύεις με τα μπαχαρικά, όπως ξυλάκια κανέλλας, μπαχάρι, γαρίφαλλο και ρίχνεις μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο. Ανακατεύεις καλά και είναι έτοιμο το ποτ-πουρί.

  • Μπορείς να βάλεις το ποτ-πουρί σε όμορφα βάζα και πιατέλες και να τα τοποθετήσεις στο σπίτι σου. Επίσης, μπορείς να το βάλεις σε τούλινα πουγκάκια και να τα κρεμάσεις σε όποια γωνιά του σπιτιού θέλεις εσύ.
  • Μετά από 5-6 εβδομάδες ανανέωσε το ποτ-πουρί με λίγες ακόμα σταγόνες από το αιθέριο έλαιο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *