Τα οφέλη της βιταμίνης C στο δέρμα μας.

Τα αντιοξειδωτικά παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια τόσο για το οργανισμό μας όσο και για το ίδιο μας το δέρμα. Η κατανάλωση τροφών που περιέχουν τα κατάλληλα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν την οξείδωση των κυττάρων με αποτέλεσμα τη πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων αλλά και πολλών άλλων.


Επίσης είναι ένας παράγοντας που βοηθάει στην επιβράδυνση της γήρανσης αλλά και της καλής ποιότητας της επιδερμίδας γενικότερα. Τα αντιοξειδωτικά αποτρέπουν τυχόν βλάβες του δέρματος και μας εξασφαλίζουν ένα υγιές και λαμπερό αποτέλεσμα . Ένα από αυτά είναι και η βιταμίνη c.

Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας εσωτερικά αλλά και εξωτερικά του δέρματος και σε προφυλάσσει από τους παράγοντες που εκτίθεστε καθημερινά όπως π.χ η ηλιακή ακτινοβολία που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ επιθετική και επικίνδυνη για το δέρμα.

Ο οργανισμός από μόνος του έχει μηχανισμούς επιδιόρθωσης, αλλά όταν το δέρμα βομβαρδίζεται καθημερινά από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες μειώνεται η ικανότητα του στο να επανορθώσει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φλεγμονές, έξαρση ακμής και πρόωρη γήρανση.

Η βιταμίνη C βοηθάει στη αντιμετώπιση των ρυτίδων, ενυδατώνει, μειώνει τη φλεγμονή, δίνει λάμψη και ομοιόμορφο τόνο, καθώς προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει μια πολύ σοβαρή ασθένεια που είναι ο καρκίνος του δέρματος.

Όπως καταλαβένετε η χρήση της είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας. Όπως επίσης και η χρήση αντηλιακής προστασίας μετά την εφαρμογή της.

Αλλά μη ξεχνάτε ότι η αντηλιακή προστασία παίζει από μόνη της πολύ σημαντικό ρόλο στη πρόληψη δερματικών παθήσεων και πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά όλο το χρόνο.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε όλα μας τα προϊόντα με βιταμίνη C. Πατήστε εδώ!

Αφιερώστε στον εαυτό σας μερικά λεπτά της ημέρας και δώστε του αγάπη και αφοσίωση γιατί το αξίζει. Η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση είναι τα σημαντικότερα αγαθά για την υγεία μας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *